Vergelijking Alphanova Sun en NO-AD

Wat zijn de overeenkomsten?

NO-AD en Alphanova Sun zijn twee verschillende merken. In de samenstelling van de producten zijn daarom enkele verschillen te ontdekken. Daarnaast zijn er ook overeenkomsten. De belangrijkste eigenschappen van beide merken heb ik in een overzicht gezet.

TWEE MERKEN MET SPF 30

Twee producten met SPF 30 die ik gebruik

Jarenlang heb ik NO-AD SPF 30 (89ml en 250ml) naar volle tevredenheid gebruikt voor mijn gevoelige huid. Dit product is zelfs de belangrijkste reden geweest om te starten met Factor Zon (zie ook: 'Waarom deze site?').

Aangezien NO-AD op steeds minder plekken verkrijgbaar is – op dit moment is er zelfs een stop bij de leverancier – én omdat ik het belangrijk vind om duurzame producten aan te bieden op mijn webshop, gebruik ik nu voornamelijk deze flacon van Alphanova Sun: Bio Spray SPF 30 (125g). De belangrijkste kenmerken van Alphanova Sun en NO-AD heb ik verwerkt in een tabel: 'Overzicht producteigenschappen'.

Beide merken bieden hoogwaardige producten

De zonnebrandproducten van NO-AD en Alphanova Sun beschermen tegen UVA- en UVB-straling en zijn water-resistent. De producten van beide merken zijn parabeenvrij. Parabenen zijn chemische stoffen die ervoor zorgen dat een product geconserveerd blijft. Verder zijn NO-AD en Alphanova Sun niet getest op dieren. Verder vind ik de geur – maar dat is natuurlijk persoonsafhankelijk – bij beide producten aangenaam. Ik ervaar het in ieder geval niet als 'overdreven geparfumeerd', een pluspunt.

Alphanova Sun 125g SPF 30
Flacon Alphanova Bio Spray SPF 30 (125g). © René de Boer

Een verschil tussen deze merken is de herkomst van de producten. NO-AD komt uit de Verenigde Staten. De producten van Alphanova Sun worden geproduceerd door een Frans bedrijf en zijn ECO gecertificeerd. Dat betekent dat Alphanova Sun een extra stap zet, wat betreft de veiligheidseisen voor het milieu. De producten van dit merk bevatten geen chemische zonnefilters, maar 100% natuurlijke zonnefilters (titaniumdioxide). Ook zijn de producten van Alphanova Sun aangemerkt als 'vegan'.

Structuur van het product

Wat gebruiksgemak betreft, gaat er wat mij betreft niets boven de lotions van NO-AD. Het product laat zich makkelijk aanbrengen, trekt meteen in en het laat geen witte waas achter op de huid. Ook blijft de lotion vrij lang zitten. Het blijft belangrijk om de lotion regelmatig aan te brengen, zeker na zwemmen of transpireren.

De Bio Spray van Alphanova Sun is – de naam zegt het al – een spray. Echter: in tegenstelling tot veel andere zonnebrandsprays is de inhoud wit, in plaats van doorzichtig. Hierdoor voelt het voor mij meer aan als een lotion, met een iets dunnere structuur dan NO-AD, in plaats van als een spray. Het gebruik van Alphanova Sun is voor mij dan ook geen kwestie van 'even sprayen en klaar'. Het is voor mij een aandachtspunt om de witte spray zorgvuldig te verdelen, om te voorkomen dat ik de badkamer als een spook verlaat. De witte waas op mijn huid verdwijnt overigens wel na verloop van tijd. Mogelijk ligt het aan mijn huideigenschappen dat dit gebeurt (op mijn benen valt het bijvoorbeeld veel minder op), maar dat kan dus een nadeel zijn. Een spiegel tijdens het aanbrengen van Alphanova Sun blijkt in ieder geval geen overbodige luxe.

Het dunne witte laagje van Alphanova Sun komt door de aanwezigheid van titaniumdioxide: de minerale filters. Dat laagje is nodig om de huid direct te beschermen. Deze formule bevat geen nanodeeltjes; hierdoor kun je het product gebruiken zonder schade toe te brengen aan het milieu.

Prijs-kwaliteitverhouding

NO-AD 250 ml SPF 30
Tube NO-AD Sun Care Lotion SPF 30 (250ml). © René de Boer

NO-AD betekent 'Not-Advertised'. Dit merk heeft bewust de keuze gemaakt om niet veelvuldig te adverteren, maar om juist te investeren in de ontwikkeling van een product met een hoge kwaliteit. Dat is terug te zien in de prijs: NO-AD biedt betaalbare producten, ook als je een gevoelige huid hebt.

De prijzen van de producten zijn bij Alphanova Sun wat hoger dan bij NO-AD. Daarentegen is Alphanova Sun een duurzame keuze te noemen door de afwezigheid van chemische filters. Daarnaast bevat Alphanova Sun geen oxybenzon, phenoxyethanol of nanodeeltjes: de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding voor het milieu dus. Alphanova Sun is zelfs te gebruiken in het water zonder dat koraalriffen, vissen en/of schaaldieren worden aangetast.

Overzicht producteigenschappen

KenmerkenAlphanova Sun Bio Spray SPF 30 (125g)NO-AD SPF 30 (89ml en 250ml)
Bescherming tegen UVA- en UVB-straling☀️☀️
Water-resistent☀️☀️
Natuurlijke zonnefilters☀️☁️
Snel en makkelijk aan te brengen, zonder wit laagje op de huid☁️☀️
Brengt geen schade toe aan het milieu en/of koraalriffen☀️☁️
Meest gunstige prijs☁️☀️
Parabeenvrij☀️☀️


Uitleg tabel
☀️: wel van toepassing
☁️: niet/minder van toepassing

Meer weten?

Bekijk de informatieve pagina's over Alphanova Sun en NO-AD. Neem gerust contact op met Factor Zon als er vragen zijn. Ik zorg ervoor dat je zo spoedig mogelijk een antwoord ontvangt.

Foto credits:
📸 René de Boer

Zoeken in de website

Gevonden: