Waarom deze site?

Hoe kun je bereiken dat iedereen van de zon kan genieten?

Een goede en betaalbare zonnebrandlotion vinden kan een uitdaging zijn, vooral als je een gevoelige huid hebt. Voor mij was het in ieder geval een behoorlijke zoektocht.

MIJN VERHAAL

Het begin

Jarenlang heb ik last gehad van zonne-allergie. Het enige wat toen écht hielp tegen de zon, was het bedekken van mijn armen en benen: geen comfortabele oplossing als het hoogzomer is. Ik heb veel zonnebrandlotions, crèmes en sprays uitgeprobeerd: van goedkoop naar duur. Lang niet alles werkte voor mij.

Op een gegeven moment kwam ik erachter dat mijn huid goed op NO-AD reageert: dit merk was een tijd geleden bij veel drogisterijen verkrijgbaar. Nu sta ik niet symbool voor dé mens - iedere huid is anders, denk ik - maar persoonlijk was ik ontzettend blij dat ik ein-de-lijk een zonnebrandlotion had gevonden die werkte. Geen jeukende uitslag, niet meer in record-tijd verbranden en ook nog een beetje bruin worden. Hoera!

Hopeloos op zoek naar NO-AD...

De laatste jaren wordt het steeds moeilijker om aan NO-AD zonnebrandlotion te komen, omdat veel drogisterijen over zijn gegaan op een huismerk of ander product. Ik ben zelfs nog een keer naar luchthaven Schiphol gegaan (vanuit Groningen nota bene), omdat ik wist dat daar NO-AD werd verkocht. Het jaar daarop kwam ik erachter dat NO-AD ook op Schiphol uit de schappen was gevlogen...

Persoonlijk heb ik met online verkooppunten wisselende ervaringen: zo heb ik eens een tube NO-AD gekregen met een oudere verpakking. Hierdoor had ik geen zicht op de houdbaarheid, wat ik niet prettig vond. Als een zonnebrandlotion over datum is, kan het product natuurlijk minder goed zijn werk doen waardoor je meer kans hebt om te verbranden. Zeker als je een gevoelige huid hebt, wil je dat risico niet lopen.

Dat kan en moet makkelijker...

Voor iedereen die graag betrouwbare producten wil kopen, waaronder ikzelf, wil ik dat proces wat makkelijker maken. Daarom heb ik besloten om Factor Zon op te richten. Hiermee heb ik de mogelijkheid om zonnebrandlotions en -sprays in te kopen bij een betrouwbare leverancier: met een correcte levering én de juiste verpakking.

Met deze website kan ik nieuwe producten aanbieden: niet voor een bodemprijs – geen stuntverkoop met oudere voorraden – maar wél met de juiste kwaliteit. Hierdoor hoef jij niet meer verder te zoeken naar een betaalbare en goede zonnebrandlotion.

Zonnebrandproducten en duurzaamheid

Voor mijn gevoelige huid werkt NO-AD prima. Sommige ingrediënten van dit merk zijn echter minder vriendelijk voor het onderwaterleven. Als alternatief hebben de makers NO-AD Naturals ontwikkeld: deze lotions zijn 'reef-friendly', maar helaas niet verkrijgbaar in Europa. In 2020 heb ik er daarom voor gekozen om ook producten van het merk Alphanova Sun aan te bieden.

De producten van Alphanova Sun zijn vegan en kunnen worden gebruikt in het water, zonder dat milieu, koraalriffen, vissen en/of schaaldieren worden aangetast. Als je gaat duiken of snorkelen, is Alphanova Sun dus zeer geschikt. Dat vind ik een prettige gedachte: bescherming tegen de zon is voor ieder mens belangrijk, maar uiteraard moet ook het koraal behouden blijven.

Zelf ben ik er ontzettend blij mee dat ik na al die tijd betrouwbare producten heb gevonden waarmee ik onbezorgd en ontspannen buiten kan zijn, ook als de zon schijnt. Ik hoop dat meer mensen op deze manier van het mooie weer kunnen genieten.

Foto credits:
📸 René de Boer

Zoeken in de website

Gevonden: