Retourformulier

Een product annuleren of retourneren? Consumenten hebben binnen de Europese en Nederlandse wetgeving recht op een zogenoemde afkoelingsperiode (herroepingsrecht). Aan het herroepingsrecht zitten enkele voorwaarden verbonden.

Annuleren

Wil je de bestelling annuleren? Vul dan zo snel mogelijk dit formulier in en geef de benodigde gegevens door. Als de producten nog niet zijn verstuurd door Factor Zon kan de order kosteloos worden geannuleerd. Neem ook vooraf contact op als de producten onderweg zijn en je het pakket wilt annuleren.

Retourneren/afkoelingsperiode

Je hebt een afkoelingsperiode van 14 werkdagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van levering. Voorwaarde is dat het product privé is aangeschaft. Indien de factuur op een zakelijke naam staat en er dus geen sprake is van een consumentenkoop, vervalt het herroepingsrecht. Vul bij een retour altijd dit formulier in, zodat Factor Zon een retourlabel kan aanmaken. Aan de hand van dit label kun je het pakket op een eenvoudige manier retourneren. De artikelen dien je terug te sturen naar onderstaand retouradres.

Het product kan alleen ongebruikt en in de originele verpakking geretourneerd worden. De originele verpakking dient zo veel als mogelijk intact te worden gelaten.

Let op: hygiëneproduct
In verband met de hygiëne kan de bestelling – of een deel daarvan – alleen geruild of geretourneerd worden als de producten in originele, onbeschadigde en ongebruikte staat zijn. Daarom is ieder product van Factor Zon voorzien van een sluitzegel met een perforatie, deze mag niet verwijderd of beschadigd zijn. Factor Zon behoudt zich het recht voor om retourneringen of ruilproducten te weigeren als de sluitzegel afwezig of verbroken is.

Heb je de artikelen ontvangen en wil je de gehele bestelling retourneren? Na een goede ontvangst van de retourzending zal Factor Zon de gehele aankoopsom, inclusief de berekende verzendkosten terugstorten. De verzendkosten voor het retourneren komen op rekening van de consument.

Indien slechts een deel van de bestelling wordt geretourneerd, wordt alleen het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen teruggestort; in deze situatie vindt geen restitutie van de oorspronkelijke verzendkosten plaats.

Het retourneren van een bestelling is kosteloos als dit gebeurt op grond van fouten aan de kant van Factor Zon, bijvoorbeeld door levering van een ander artikel dan wat er is besteld. De verzendkosten voor het retourneren komen dan op rekening van Factor Zon. Ook hiervoor geldt: de sluitzegel op het product mag niet verbroken, beschadigd of afwezig zijn.

Alle annuleringen, ruilingen en retourneringen dienen uitsluitend via dit formulier aan Factor Zon kenbaar te worden gemaakt. Vermeld altijd de volledige naam en het factuur- of ordernummer.

De terugbetaling vindt plaats op het rekeningnummer waarvan is betaald aan Factor Zon bij de oorspronkelijke bestelling. Dit doen wij om eventuele fraude met terugbetalingen tegen te gaan.

Na ontvangst van de producten zal Factor Zon binnen veertien dagen overgaan tot het terugbetalen van de betaalde kosten door de consument.

Retouradres:
Factor Zon
Snikkevaardersgang 2
9711RW Groningen

Zoeken in de website

Gevonden: